Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Strandområdet på Huk blir klart før sommeren

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Den nye badestranden på Huk åpnes for bruk i juni. Boligen med hage selges, og inntektene fra salget skal brukes til tiltak på Bygdøy Sjøbad, Huk og andre friområder på Bygdøy.

Pressemelding

Dato: 27.04.06

Miljøvernminister Helen Bjørnøy og fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys:

- Strandområdet på Huk blir klart før sommeren

Den nye badestranden på Huk åpnes for bruk i juni. Boligen med hage selges, og inntektene fra salget skal brukes til tiltak på Bygdøy Sjøbad, Huk og andre friområder på Bygdøy.

- Dette gir samlet sett den beste løsningen for en utvidelse av friluftslivsmulighetene i området, sier miljøvernminister Helen Bjørnøy.

Regjeringen legger boligen med hage ut for salg, og vil bruke pengene til å ruste opp blant annet stranden. Foto: Gunn Janne Myrseth.Regjeringen har gått inn for at stranden på eiendommen Schiøttsvei 8 på Bygdøy i Oslo opparbeides som en utvidelse av det eksisterende friområdet på Huk. Boligen og hageanlegget selges til inntekt for opparbeiding av Bygdøy Sjøbad, Huk og andre friområder på Bygdøy.

Fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys skal gjennom sitt ansvar for Statsbygg bidra til en reetablering av Bygdøy Sjøbad som et attraktivt frilufts- og badeområde for allmennheten.
Miljøvernminister Helen Bjørnøy og
fornyings- og administrasjonsminister
Heidi Grande Røys legger boligen med
hage ut for salg, og vil bruke pengene til å
ruste opp blant annet stranden.
Foto: Gunn Janne Myrseth.

- Vi skal ruste opp sjøbadet slik at det igjen kan bli den strandperlen det var, sier fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys.

Friområdet på Huk åpnes i juni i år. Gjerdet mot Huk fjernes og stranden ryddes for å gi økt plass for bading og soling. Senere blir den eksisterende steinbrygga lagt om eller fjernet som ledd en plan for utviklingen av alle friarealene på Huk.

Oslo kommune ved Friluftsetaten vil forvalte og drifte arealene i samarbeid med staten.

Regjeringen har sett på ulike alternativer for bruk av boligen, men bygningens bevaringsverdi og vanskelige veiatkomst gjør at bygningen ikke egner seg til publikumsrettet bruk.

Les også om saken hos Fornyings- og administrasjonsdepartementet.

Kontaktperson: Politisk rådgiver Morten Wasstøl 95 84 38 94