Historisk arkiv

Statsråd:

Dahl og Berglund Ekeberg konstituerte som avdelingsdirektører

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Agnete Dahl og Beate Berglund Ekeberg ble i statsråd i dag konstituerte som avdelingsdirektører i Avdeling for internasjonalt samarbeid.

Agnete Dahl og Beate Berglund Ekeberg ble i statsråd i dag konstituerte som avdelingsdirektører i Avdeling for internasjonalt samarbeid.

Dahl skal vikariere for Guri Sandborg i seksjon for multilateralt arbeid i miljøfora til og med 31.07.09.
Hun er cand.polit fra UiO, 1993. Etter endt utdannelse har hun hatt følgende stillinger: Fra 1993 til 1999 var hun vitenskapelig assistent og forsker og senere leder for Europaprogrammet ved Fridtjof Nansens Institutt. I perioden 2000 til 2006 har hun hatt stilling som seniorrådgiver i Miljøverndepartementet, I-avdelingen. Fra 2006 til d.d. har hun vært spesialråd for miljøsaker ved Den norske EU-delegasjonen i Brussel, Utenriksdepartementet.

Ekeberg skal vikariere for Nina Rør i seksjon for handel, miljøfolkerett og administrasjon til og med 31.08.10.
Hun er cand.jur. fra UiO, 1989. Etter endt utdannelse har hun hatt følgende stillinger: I 1990 begynte hun i Utenriksdepartementet der hun hadde stillinger som førstekonsulent i Europaavdelingen fram til 1996. Hun tiltrådte så en byråsjefstilling i EØS- sekretariatet, og fra 1999 var hun byråsjef og under­direktør i Rettsavdelingen. Fra 2002 til d.d har hun hatt en stilling som seniorrådgiver i Miljøverndepartementet, Avdeling for naturforvaltning.