Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Hans Brattskar ansatt som leder av klima- og regnskogprosjektet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Spesialrådgiver Hans Brattskar (51) er ansatt som leder av regjeringens klima- og regnskogprosjekt. Brattskar er prosjektleder for Norsk ressurssenter for fredsbygging, og spesialutsending for fredsprosessen på Filippinene.

Klima- og regnskogprosjektet inngår som en sentral del av regjeringens klimapolitikk. Regjeringen vil bruke om lag tre milliarder kroner årlig til innsatsen mot avskoging i u-land. Hans Brattskar skal lede dette arbeidet.

–Dette er en svært spennende utfordring, og jeg gleder meg til å ta fatt så raskt som mulig. Skogsatsingen er et viktig initiativ, men det er ikke noe norsk soloprosjekt. Vi må jobbe i tett kontakt med internasjonale organisasjoner og andre giverland, og først og fremst med skoglandene som skal motta støtte, sier Hans Brattskar.

Arbeidet skal organiseres som et prosjekt i Miljøverndepartementet, og drives i nært samarbeid med Utenriksdepartementet og andre berørte departementer. Hovedmålet er å oppnå målbare reduksjoner av klimagassutslipp fra avskoging og forringelse av skog. Slike utslipp utgjør om lag 20 prosent av de globale klimagassutslippene.

Hans Brattskar er utdannet siviløkonom og statsviter fra universiteter i USA.
Han har arbeidet i Utenriksdepartementet siden 1986, og har omfattende internasjonal erfaring. Brattskar var ambassadør på Sri Lanka fra 2003 til 2007. Fra 1993 til 1998 hadde han lederstillinger ved bistandsministerens, senere utviklingsministerens sekretariat. Han var ministerråd ved FN-delegasjonen i New York fra 1998 til 2003.

–Om kort tid vil jeg få på plass prosjektmedarbeidere som kan mer om skog og klima enn det jeg kan. Det er viktig å understreke at dette skal være et teamarbeid. Vi må arbeide i nær kontakt med det sivile samfunn og norske kunnskapsmiljøer, sier Brattskar.

Oppdraget med å finne riktig person som prosjektleder har vært gitt til departementsråd Harald Rensvik.

–Jeg er strålende fornøyd med ansettelsen av Hans Brattskar. Han er en svært dyktig person som jeg har samarbeidet med under fredsprosessen på Sri Lanka, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim.