Historisk arkiv

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim:

Trase for E16 over Sollihøgda er avgjort

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim godkjenner ikke kommundedel-planen for E16 på strekningen Bjørum – Skaret (Sollihøgda) med de løsninger Bærum kommune valgte. Miljøverndepartementet har behandlet saken etter innsigelser fra fylkeslandbruksstyret, Statens vegvesen og fylkesmannens miljøvernavdeling.

- I denne saken var det mange ulike innsigelser, og det var ingen alternativ alle kunne godta. Vi har derfor hatt en grundig gjennomgang av de ulike interessene og har kommet fram til en mellomløsning som ivaretar hensynet til friluftsliv (marka), vilt-trekket ved Avtjerna og det historiske kulturlandskapet innenfor en økonomisk forsvarlig ramme, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim.

I samråd med Samferdselsdepartementet har Miljøverndepartementet forutsatt at Statens vegvesen innarbeider en gjennomgående gang- og sykkelveg av god standard og med fast dekke på hele strekningen. Det medfører blant annet at det i reguler-ingsplanen legges inn nødvendige forbedringer på delstrekningen mellom Skoglund og Avtjerna (1,2 km), og at disse gjennomføres som en del av E16-utbyggingen. Dette er en merkostnad departementene mener er riktig og som vil komme alle gående og syklende til gode.

Miljøverndepartementet har fastsatt at alternativ R1.2 med nærmere omtalte tiltak skal legges til grunn på strekningen Bjørum – Avtjerna og alternativ G2-mellomlang på strekningen Avtjerna – Skaret.

Les brevet fra Miljøverndepartementet