Historisk arkiv

Mexico og Norge skal samarbeide om klima og skog

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Etter Oslo Climate and Forest Conference på Holmenkollen Park i dag skrev Mexicos miljøvernminister Juan Rafael Elvira Quesada og miljø- og utviklingsminister Erik Solheim under på en intensjonsavtale om å arbeide sammen for å redusere utslipp fra skogsektoren i utviklingsland.

Mexico og Norge stadfestet dermed sin vilje til å fortsette å arbeide sammen for skog, klima og miljø.

- Jeg tror dette kan bety et stort framskritt for Mexico sin utvikling innen tiltak for å redusere utslippene fra skog, sier den meksikanske miljøvernministeren  Juan Rafael Elvira Quesada. – Konkrete initiativer, der utviklingsland og utviklede land arbeider sammen, for å redusere klimagassutslippene, er veldig viktig for et positivt utfall av klimaforhandlingene.

- Som et tropisk skogland har Mexico viktige erfaringer som bør videreutvikles og som kan komme flere skogland til nytte. Jeg er glad for at vi nå fortsetter den gode politiske dialogen om dette med  Mexico, som jo også er vertskap for neste toppmøte i klimaforhandlingene, sa miljø- og utviklingsminister Erik Solheim.

I fjor lanserte de to landene et forslag om et grønt fond for å finansiere utviklingslandenes klimatiltak og tilpasning til klimaendringer. I dag ble landene enige om å fortsette å arbeide sammen innen klima og miljø. Norge ønsker å bidra til en solid prosess fram mot neste partskonferanse under FNs klimakonvensjon i Cancún i november (COP 16).

Norge ønsker også å støtte Mexico i å videreutvikle områder der landet har særlig god erfaring. Landet er et av verdens ledende innen å måle og overvåke utslipp fra skogsektoren. Mexicanske myndigheter har også har veldig gode erfaringer med en skogbevaring som kommer lokalbefolkningen til gode.

Mexico er dekket av mer enn 642 000 kvadratkilometer skog. Skogene er svært varierte og rike på naturmangfold, samtidig som de er en del av livsgrunnlaget til mange millioner fattige, som ofte tilhører en av Mexicos mange urfolksgrupper.