Historisk arkiv

Sier ja til byutvikling på Økern

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljøverndepartementet ser positivt på den helhetlige byutviklingen som Oslo kommune ønsker å få til på Økern. Departementet sier derfor ja til en storstilt bygging av kontorer, boliger, badeland og andre kulturtilbud, i tillegg til ett av Oslos største kjøpesenter.

 - Denne saken handler om en viktig byutvikling av Økernområdet. Utvidelse av handelstilbudet, nye kontorarealer, boliger, badeland og andre kulturtilbud vil gi området et stort løft og legge grunnlag for videre utvikling av omkringliggende områder. Økern er et kollektivknutepunkt innenfor bysonen, og jeg mener bygging av et nytt kjøpesenter her er helt i tråd med nasjonal kjøpesenterpolitikk, sier miljøvernminister Bård Vegar Solhjell.

Miljøvernministeren godkjenner reguleringsplanen for Økern, men reduserer forretningsarealet til 45.000 m2. Det stilles også krav om redusert parkeringsareal.

- Skal man nå kommunens målsettinger om at byen skal ha en robust senterstruktur der flest mulig kan gå og sykle til levedyktige bydelssentre og lokalsentre, er det viktig at størrelsen i størst mulig grad tilpasses et lokalt kundegrunnlag. Det er også viktig å redusere parkeringsdekningen slik at flest mulig av de som bor utenfor senterets nærområde velger å reise kollektivt, sier Solhjell.

Med 45 000 m2 vil kjøpesenteret på Økern bli det største kjøpesenteret i ytre by som ikke forhandler plasskrevende varegrupper.

- Dette kan forsvares fordi området er et kollektivknutepunkt og fordi det forventes stor befolkningsvekst i denne del av byen. Jeg mener at vi i denne saken har funnet en løsning som gir grunnlag for en sterkt ønsket utvikling av Økernområdet i tråd med nasjonal kjøpesenterpolitikk, sier Solhjell.

Oslo kommune - innsigelse til reguleringsplan for Økern senter (Brev)