Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

- Reiselivet må samarbeide mer

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

- Tenk resultat, tenk felles mål, tenk samarbeid, våg å tenke stort! Det sa Trond Giske da han møtte rundt 200 representanter fra reiseliv fra hele landet.

Paneldebatt på reiselivskonferanse: Øystein Dørum, Trond Giske, Trygve Hegnar og Torger Reve (Foto: Jarle M. Alvheim/BI)

- Tenk resultat, tenk felles mål, tenk samarbeid, våg å tenke stort! Det sa Trond Giske da han møtte rundt 200 representanter fra reiseliv fra hele landet.

Klarer Norge og norsk reiseliv å levere produkter som er attraktive og interessante nok for fremtidens gjester? Det spørsmålet var utgangspunktet for konferansen ”Morgendagens reiseliv” på Handelshøyskolen BI i Oslo onsdag 5. september.

Giske deltok i debatt med redaktør Trygve Hegnar, professor Torger Reve, sjeføkonom i DNB Øystein Dørum og direktør i Color Line, Øivind Eikås.

Budskapet fra alle paneldeltakerne var at reiselivet må omstille seg for å klare utfordringene i framtiden.

Undersøkelser viser at mange overnattingsbedrifter frykter en forverring i markedet på grunn av krisen i Europa. Derfor understreker Trond Giske hvor viktig det blir å gjennomføre regjeringens reiselivsstrategi, som ble lagt fram tidligere i år.

- Samarbeid er nøkkelen til suksess for å komme i mål med restruktureringsarbeidet, sier Giske.

 Det mest omfattende tiltaket i den nye reiselivsstrategien er restrukturering av landets destinasjonsselskaper. Sammen med fylkeskommunene og kommunesektoren vil regjeringen sette i gang et prosjekt som skal profesjonalisere og effektivisere reisemålsselskapene i Norge.

 Giske er optimistisk på vegne av norsk reiseliv:

- Det handler om å legge til rette for vekst og utvikling i en næring som allerede har en stor betydning for Norge, sier Giske.

Nærings- og handelsminister Trond Giske, professor Torger Reve og direktør Arvid Steen Kaasa ved Handelshøyskolen BI. (Foto: Jarle M. Alvheim/BI)

Til toppen