Historisk arkiv

Kraftig økning til romvirksomhet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 77/06
Dato: 6. oktober 2006
Kontaktperson:
Ingrid Braate Prillard, tel. 22 24 01 18
Arvid Samland, tel. 22 24 65 60

Statsbudsjettet 2007:

Kraftig økning til romvirksomhet

Regjeringen vil utvikle romvirksomheten, og foreslår en bevilgning på 469,4 millioner kroner i 2007. Dette er en økning på 158,6 millioner kroner fra 2006. Penger til romvirksomhet bidrar til økt forskning, mer teknologiutvikling og flere arbeidsplasser.

- En økt satsing på romvirksomhet bidrar til å utvikle framtidens teknologiske løsninger. Norge skal være en innovativ og kunnskapsbasert økonomi, og regjeringen tar med dette et aktivt grep for å styrke framtidens nærings- og arbeidsliv, sier nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen.

De siste tiårene har romvirksomheten blitt en uunnværlig del av infrastrukturen. Satsingen på romvirksomhet gir samfunnsgevinster i form av forskning, teknologiutvikling og arbeidsplasser. Tjenester basert på romvirksomhet gjør oss bedre i stand til å overvåke miljøet, forsvare landets suverenitet, ta vare på fiskeressursene, styrke sikkerheten til sjøs og gi oss mer treffsikre værvarsler.

- Norge skal nå delta i flere nye og viktige programmer i den europeiske romfartsorganisasjonen ESA. Norges deltakelse i ESAs programmer gir viktige utviklingskontrakter for norske bedrifter. For hver krone som bevilges til ESA kommer mer enn 4 kroner tilbake, i form av kontrakter til norsk høyteknologisk industri, sier Andersen.