Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Giske gratulerer Fjord-Norge!

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Nærings- og handelsminister Trond Giske gratulerer Fjord-Norge som påny er kåret til verdens mest attraktive reisemål. – En anerkjennelse av godt arbeid over tid, sier Giske.

– Det er veldig hyggelig at Fjord-Norge igjen er kåret til verdens mest attraktive reisemål. Fjord-Norge får spesielt skryt for sin evne til å ta vare på kulturlandskapet, autentisiteten og den spektakulære naturen. Norge skal være et bærekraftig reisemål og kåringen er en anerkjennelse av godt arbeid over tid, sier nærings- og handelsminister Trond Giske.

I en undersøkelse gjennomført blant 437 eksperter tilknyttet National Geographic Societys Center for Sustainable Destinations og National Geographic Traveler Magazine, kåres Fjord-Norge igjen til verdens mest attraktive reisemål i konkurranse med 133 av de fremste reisemålene i verden.

Fjord-Norge har fått mye medieoppmerksomhet i USA den siste tiden. I den siste utgaven av magasinet National Geographic Adventure fremheves Norge over sju sider som et nytt mekka for opplevelsesturisme.

I tillegg har det populære amerikanske tv-programmet «60 minutes» nylig vist en reportasje med spektakulære bilder av ekstremsport i Romsdalsfjella. På toppen av dette kommer altså kåringen i National Geographic Travelers novemberutgave.

– Denne oppmerksomheten er gull verdt i arbeidet med å øke kjennskapen til Norge i utlandet. I sommer har vi sett en nedgang i antallet utenlandske turister til Norge, spesielt fra USA og andre markeder hardt rammet av finanskrisen. At Norge nå settes så ettertrykkelig på kartet i flere av de toneangivende mediekanalene i USA, attpåtil samtidig, representerer en enestående mulighet til å øke antallet utenlandsturister til neste år. Nå håper jeg næringen vet å utnytte denne oppmerksomheten, sier Giske.

Det kan leses mer om kåringen hos National Geographic Traveler Magazine.

Du kan lese omtale av Fjord-Norge hos National Geographic her.

Til toppen