Historisk arkiv

Giske tar imot kommissær Michel Barnier

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Michel Barnier, kommissær for Eus indre marked og tjenester, besøker Norge 4. og 5. mars. Nærings- og handelsminister Trond Giske er vert.

Formålet med Barniers besøk er en rekke møter på regjeringsnivå, heriblant med nærings- og handelsminister Trond Giske, finansminister Sigbjørn Johnsen, landbruksminister Lars Peder Brekk og utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Blant temaer statsråd Giske vil drøfte med Barnier er utviklingen i indre marked, og da særlig Kommisjonens pågående arbeid med en handlingsplan.

Fredag innledes med en arbeidsgruppe hvor nettopp indre marked er tema. Her møter også partene i næringslivet, FNO, HSH, KS, LO, NHO, UNIO, YS, Norges rederiforbund. Vertskap for møtet er nærings- og handelsminister Trond Giske.

Deretter vil Barnier ha et frokostmøte med finansminister Sigbjørn Johnsen og Giske, hvor et av hovedtemaene er innskuddsgarantidirektivet for banker.

Barnier vil også møte med norske stortingsrepresentanter, før utenriksminister Jonas Gahr Støre vil være vertskap for en privat middag på kvelden.

Lørdag vil Barnier ha et lunsjmøte med landbruksminister Lars Peder Brekk.


Det vil bli et pressemøte fredag 4. mars kl 09.45 i Finansdepartementet.

Se programmet her.