Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

7 millioner til tsjekkisk forskningsstasjon på Svalbard

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Statsbudsjettet 2013

Regjeringen satser på økt bruk av forskningsfasilitetene i Ny-Ålesund på Sval-bard i statsbudsjettet for 2013, og foreslår å bevilge 7 millioner kroner til etablering av en tsjekkisk forskningsstasjon her.

Regjeringen satser på økt bruk av forskningsfasilitetene i Ny-Ålesund på Svalbard i statsbudsjettet for 2013. Regjeringen foreslår å bevilge 7 millioner kroner til etablering av en tsjekkisk forskningsstasjon i Ny-Ålesund.

Kings Bay AS har ansvaret for drift og utvikling av infrastrukturen i Ny-Ålesund, hvor det i dag er 14 forskningsstasjoner, 10 etablerte nasjoner og årlig forskere fra 10-15 andre nasjoner. Investeringer de siste årene gjør at stedet er en god og funksjonell base for internasjonal forskning og miljøovervåking.

- Kings Bay AS er et viktig selskap for de som driver forskning på Svalbard. Det er svært positivt at stadig flere nasjoner er interesserte i å bruke stedet og fasilitetene her til forskningsformål. Etablering av en tsjekkisk stasjon vil styrke det internasjonale aspektet ved Ny-Ålesund der forskere fra mange land kan møtes og samarbeide, sier nærings- og handelsminister Trond Giske.

Til toppen