Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Nytt undervisningssenter ved NTNU

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

For første gang i Norge etableres et eget undervisningssenter for immaterielle rettigheter. Senteret får støtte fra Nærings- og handelsdepartementet.

For første gang i Norge etableres et eget undervisningssenter for immaterielle rettigheter. Senteret får støtte fra Nærings- og handelsdepartementet.

Norges teknisk-naturvitenskaplige universitet (NTNU) skal etablere Intellectual Property Institute of Norway. Det forskningsbaserte undervisningstilbudet blir etablert i samarbeid med blant annet Center for Intellectual Property i Gøteborg og Patentstyret.

- Immaterielle rettigheter angår oss alle, enten det handler om nedlasting av musikk eller programfiler fra nettet eller import av legemidler og merkevarer fra utlandet. Det er viktig for næringsutvikling og verdiskaping. Derfor er det på høy tid at dette også reflekteres i utdanningstilbudet ved våre universiteter og høyskoler, sier nærings- og handelsminister Trond Giske.

Satsingen er en oppfølging av stortingsmeldingen om immaterielle rettigheter som ble lagt fram i vår. Nærings- og handelsdepartementet støtter senteret med 1,3 millioner kroner i 2013.

- Vi er stolte over å kunne støtte dette initiativet og bidra til etablering av gode norske fagmiljøer innenfor immaterielle rettigheter, sier Giske.

Intellectual Property Institute of Norway skal legge vekt på koblinger mellom immaterielle rettigheter og entreprenørskap, økonomi, juss og forretningsutvikling. Undervisningstilbudet starter opp allerede i inneværende måned og vil bidra til å styrke utdanningstilbudet på dette viktige feltet.

Les hele stortingsmeldingen «Unike ideer, store verdier - om immaterielle verdier og rettigheter».