Historisk arkiv

-En stor dag for norsk vindkraft

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

-Dette er en viktig dag for norsk vindkraft. Vi har nå kommet et stort skritt i retning av å få realisert regjeringens målsettinger for utbygging av vindkraft. Jeg ser frem til realiseringen av gode vindkraftprosjekter, sier Terje Riis-Johansen.

Natt til tirsdag gikk fristen ut for å søke støtte om investeringsstøtte til vindkraftprosjekter som allerede har fått konsesjon. Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen er svært fornøyd med at Enova har fått inn søknader på til sammen 2 TWh fra sju utbyggere.

-Dette er en viktig dag for norsk vindkraft. Vi har nå kommet et stort skritt i retning av å få realisert regjeringens målsettinger for utbygging av vindkraft. Jeg ser frem til realiseringen av gode vindkraftprosjekter. Nå er det opp til Enova å dele ut støtten, sier Terje Riis-Johansen.

De sju prosjektene som har søkt støtte er Tysvær (Rogaland), Kvitfjell (Troms), Høg-Jæren (Rogaland), Ytre Vikna (Nord-Trøndelag), Mehuken (Sogn og Fjordane), Nygårdsfjellet trinn II (Nordland) og Midtfjellet (Hordaland). Les mer om de enkelte prosjektene på NVEs hjemmesider.

- Utbyggingene som følge av denne investeringsstøtten vil gi oss økt kraftproduksjon og styrket forsyningssikkerhet i Norge. Jeg er også glad for å se at prosjektene som har søkt om støtte strekker seg langs hele Norskekysten, sier Riis-Johansen.

Enova rangerer nå søknadene etter kostnadseffektivitet. Det er reell konkurranse mellom prosjektene og samtlige vil ikke få støtte. De prosjektene som ikke når opp vil kunne søke på nytt i neste utlysningsrunde. Enova tar sikte på å ha ferdigbehandlet søknadene i månedsskiftet november-desember.

Enova har i år en total disponibel ramme på 1,8 mrd til vindkraft, fornybar varme og energieffektivisering. En betydelig del av dette vil bevilges i støtte til de beste vindkraftprosjektene.

Norge har mål om å ha 3 TWh vindkraft klart til utbygging innen 2010. Siden 2001 har det blitt gitt støtte til 1,4 TWh vindkraft.
 
Se også pressemelding fra Enova.