Historisk arkiv

Norge og Russland signerer forskningsavtale

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Forskning og utvikling er ett viktig samarbeidsområde som kan knytte tettere bånd mellom landene og bidra til å løse felles utfordringer. Norges forskningsråd (NFR) i samarbeid med det Russiske vitenskapsakademiet (RAS) arrangerte den 17. og 18. juni den fjerde norsk-russiske workshopen om forskningssamarbeid innen petroleumssektoren.

Norske og russiske myndigheter fører jevnlige samtaler om strategiske samarbeidsområder på petroleums- og energiområdet under det som kalles Energidialogen.

Forskning og utvikling er ett viktig samarbeidsområde som kan knytte tettere bånd mellom landene og bidra til å løse felles utfordringer. Norges forskningsråd (NFR) i samarbeid med det Russiske vitenskapsakademiet (RAS) arrangerte den 17. og 18. juni den fjerde norsk-russiske workshopen om forskningssamarbeid innen petroleumssektoren. I den forbindelse ble det også signert en forskningsavtale mellom NFR og RAS.

Avtalen har en generell del, som dekker all type forskning som NFR og RAS støtter, og en konkret del om petroleumsforskningssamarbeid.

”Norge og Russland har en felles interesse i å utvinne petroleumsforekomstene fornuftig og miljømessig forsvarlig. Forskning og utvikling står i den sammenheng sentralt, og det er viktig at vi har et godt samarbeid på tvers av grensene om dette”, sier statssekretær i Olje- og energidepartementet Robin Kåss, som åpnet konferansen.

Declaration of intent

Agreement

Se også NFRs hjemmesider for mer informasjon