Historisk arkiv

Om Mongstad i Revidert nasjonalbudsjett

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Regjeringen la i dag fram Revidert nasjonalbudsjett 2010. Som varslet inneholdt det en redegjørelse for fullskala rensing av CO2 på Mongstad. Her kan du lese det som står om Mongstad og CO2-håndtering i Revidert budsjett.

Teknologisenteret på Mongstad (TCM) etter byggestart desember 2009. Foto: UC/OEDCO2-håndtering på Mongstad består av to trinn: Trinn en er å bygge et teknologisenter (TCM) der to ulike teknologier for å fange CO2 blir testet ut. Trinn to er å etablere fullskala fangst, transport og lagring av CO2 fra kraftvarmeverket.

Teknologisenteret er under bygging (bilde) og følger fremdriftsplanen. Det skal stå ferdig i 2012.

Regjeringens ambisjon om fullskala CO2-håndtering av Mongstad-anlegget har hele tiden vært utfordrende. I lys av det omfattende arbeidet som er gjennomført med fullskala CO2-håndtering på Mongstad, er det nødvendig å gjøre justeringer i framdriftsplanen for å gjøre prosjektet så godt som mulig. Med dagens informasjon legges det opp til at regjeringen vil kunne legge frem et samlet beslutningsgrunnlag for fullskala fangst, transport og lagring av CO2 fra Mongstad for Stortinget i 2014.

Les redegjørelsen i om fullskala CO2-håndtering på s. 164 i Prop. 125 S (2009-2010) Tilleggsbevilgninger og omprioriteringer i statsbudsjettet 2010