Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Inviterte Petrobras til Mongstad

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energminister Terje Riis-Johansen er denne uken i Brasil. Brasil er Norges viktigste handelspartner i Sør-Amerika og et stadig voksende marked for norsk industri. Riis-Johansen har blant annet møtt Petrobras, besøkt Rio Oil and Gas og flere norske selskaper i landet.

Møtte Petrobras
-Brasil og Norge har like erfaringer på mange områder, vi har begge utfordrende forhold på våre sokler og vi har selskap som har kommet langt på teknologi, sa statsråd Riis-Johansen i møte med det brasiilianske statsoljeselskapet, Petrobras mandag.

Petrobras har sterk kompetanse og teknologi innen CCS og i møtet med dem ga statsråden uttrykk for at han gjerne ville ha med Petrobras inn i teknologisenteret på Mongstad (TCM) sammen med staten, Statoil, Shell og Sasol. -Vårt mål er at TCM skal bli det ledende testsenteret for CCS, sa statsråd Riis-Johansen.

Åpnet norsk stand på Rio Oil and Gas
Næremere 100 norske selskaper er allerede etablert i Brasil, og mange av dem deltar på oljemessen Rio Oil and Gas. Olje- og energiministeren besøkte mandag en rekke av standene, og åpnet den norske paviljongen der han også overvar undertegnelsen av en samarbeidsavtale mellom ONS og IBP (arrangøren av Rio Oil and Gas)

Statsrådens innlegg.

Tirsdag holdt  Riis-Johansen  innlegget, "The Brazilian Market from a Norwegian Perspektiv" på et seminar i regi av INTSOK. Han besøkte også to norske skip under bygging for NORSKAN/DOF på verftet STX Niteroi og Rolls Royce som har en voksende virksomhet i Brasil.


Foto 1: Olje- og energiminister Terje Riis-johansen møtte Guilherme Estrelle, Direktør for HQ i Petrobras.
Foto 2: Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen blir vist undt på STX Niteroi.

I dag møter statsråden den brasilianske gruve- og energiministeren, Mr. Zimmermann i Brasilia. Torsdag og fredag går turen til Presidente Prudente der Riis-Johansen besøker to av UNOE BioEnergys biodrifstoffanlegg

Pressekontakt for olje- og energiministeren i Brasil er kommunikasjonsrådgiver Trude Borge Iversen, tlf 932 63 957

 

Til toppen