Historisk arkiv

Borten Moe besøker Finnmark, Troms og Nordland

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energiminister Ola Borten Moe besøkte mandag og tirsdag Finnmark og Troms i forbindelse med kunnskapsinnhentingen om petroleumsvirksomheten.

Olje- og energiminister Ola Borten Moe besøkte mandag og tirsdag Finnmark og Troms i forbindelse med kunnskapsinnhentingen om petroleumsvirksomheten.
 

Olje- og energiminsiter Ola Borten Moe på talerstolen i Harstad (foto: OB / OED).

Mandag besøkte Borten Moe Kirkenes. Her besøkte han Barentssekretariatet og orienterte om seismikkinnsamlingen som har startet i det sørlige Barentshavet. Han var også på omvisning ved Skogfoss kraftstasjon.

Tirsdag foreleste han om ”Nye muligheter i nord”  ved Universitetet i Tromsø. Her understreket han at petroleumsvirksomheten i nord byr på store muligheter, og at sentrale myndigheter vil legge forholdene til rette.

- Men det er lokale bedrifter, myndigheter og ikke minst dere unge som må gripe sjansen. Det er bare ved å utnytte de nye mulighetene at vi vil klare å ta del i eventyret og utvikle et kvalitativt bedre samfunn, sa han.

Borten Moe prater med representanter fra Natur og Ungdom (foto: OB / OED).

Nord-Norge viktig
Hovedmålet for turen til Nord-Norge er å delta på innspillsmøter i Harstad, Stokmarknes, Svolvær og Bodø i forbindelse med kunnskapsinnhentingen om virkninger av eventuell petroleumsvirksomhet i uåpnede deler av Nordland IV, V, VI og Troms II.

Tirsdag deltok han på innspillsmøter i Harstad og Stokmarknes. Onsdag er det møter i Svolvær og Bodø.

Olje- og energiminister Ola Borten Moe på møtet i Stokmarknes (foto: OB / OED). 

- Dette er svært nyttige møter for meg.  Nord-Norge vil spille en stadig viktigere rolle i petroleumsvirksomheten i årene som kommer. Innspillsmøtene er nyttige for å kunne danne seg et bilde av hvordan lokale og regionale interesser ser for seg den videre utviklingen av olje- og gassnæringen i nord, sier Borten Moe. 

(Foto:OB,OED)


Onsdag åpnet Borten Moe også den nye kaia ved Horvnes industriområde i Sandnessjøen. Kaia vil styrke forsyningsbasetjenestene for petroleumsvirksomheten i Norskehavet.

Ola Borten Moe sammen med 'Total blæst'(Foto: OB/OED)