Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Olje- og energiministeren åpnet energiseminar i Rio de Janeiro

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energiminister Ola Borten Moe åpnet i dag et teknologiseminar i Rio de Janeiro. Seminaret ble arrangert av Statoil i forbindelse med åpningen av Peregrino-feltet.

Olje- og energiministeren la vekt på det gode samarbeidet mellom Norge og Brasil, ikke minst på energiområdet.

- Det er flere likhetstrekk mellom utviklingen av petroleumsnæringen i Norge og Brasil. Vi står også overfor mange av de samme utfordringene, noe som legger grunnlag for et godt samarbeid, sa Borten Moe.

Olje- og energiminister Ola Borten Moe (t.h.), Statoilsjef Helge Lund og den brasilianske gruve- og energiminister Guilherme Estrella

Olje- og energiminister Ola Borten Moe (t.h.), Statoilsjef Helge Lund og den brasilianske gruve- og energiminister Guilherme Estrella (foto: Ragnar Semundseth/OED).

Guilherme Estrella fra Petrobras la i sitt innlegg vekt på de teknologiske utfordringene næringen står overfor. Det samme gjorde Helge Lund, som pekte på at den lett tilgjengelige oljen i stor grad er tatt opp.

 

 

Ola Borten Moe skal være i Brasil til fredag. I morgen åpner han et internasjonalt forskningsseminar om petroleumsforskning i Rio de Janeiro. Seminaret er et samarbeid mellom Olje- og energidepartementet, Norges forskningsråd, SINTEF og IRIS.

Pressekontakt i Brasil er kommunikasjonsrådgiver Ragnar Semundseth: ras@oed.dep.no eller 918 03 950. Spørsmål kan også rettes til kommunikasjonsenheten: info@oed.dep.no eller 415 73 500.

Til toppen