Historisk arkiv

Borten Moe møtte oljeselskaper og norsk leverandørindustri i Texas

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energiminister Ola Borten Moe møtte mandag representanter for norsk leverandørindustri, Statoil og BP i Houston. Han møtte også den nye toppsjefen i ConocoPhillips, Ryan Lance.

Under besøket i Houston besøkte Borten Moe også Petroleum Club, hvor han holdt et foredrag om verdens energiutfordringer og mulighetene norsk sokkel gir for den internasjonale petroleumsindustrien. I talen understreket han at delstaten Texas og Norge har flere fellestrekk, til tross for store ulikheter i størrelse, geografi og befolkning.

- Energi, og særlig olje og gass, spiller en viktig rolle for økonomien både i Texas og i Norge. Vi har begge de samme mulighetene til å skape arbeidsplasser, verdier og velstand av olje- og gassressursene vi har, sa Borten Moe.

Olje- og energiminister Ola Borten Moe på talerstolen i Houston (foto: Regjeringen).

Han pekte også på kompetansen norske selskaper besitter. Bare i Houston og omegn bor og arbeider rundt 7000 nordmenn.

- Norske selskaper og norsk leverandørindustri tilbyr teknologiske løsninger og spisskompetanse som gjør dem blant de mest konkurransedyktige bedriftene vi har i Norge i dag. At amerikanske selskaper ser muligheter på norsk sokkel styrker min optimisme, mener Borten Moe.

 

Olje- og energiministeren i samtale med andre deltagere på konferansen (foto: Regjeringen).

Senere på dagen deltok Borten Moe på en rundebordskonferanse med norske leverandørselskaper med fotfeste i Houston. Han fikk også en orientering om skiferolje og skifergass ved tankesmien Baker Institute.

Tirsdag besøker Borten Moe blant annet anlegg for produksjon av ukonvensjonelle olje- og gassressurser i Eagle Ford, Texas.

Statsrådens foredrag i Houston kan leses her.