Historisk arkiv

Forlenget konsesjonstid for kraftvarmeverket på Skogn

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Konsesjonstidspunktet forlenges til 1. januar 2037, og krav om idriftsettelse av anlegget utsettes til 1. januar 2012. (03.04.06)

Pressemelding

Nr.: 41/06
Dato: 03.04.2006

Kontaktperson: Sissel Edvardsen, 22 24 61 09

Forlenget konsesjonstid for kraftvarmeverket på Skogn

Industrikraft Midt-Norge AS har ved Olje- og energidepartementets vedtak av i dag fått forlenget konsesjonstiden og utsettelse av idriftsettelsen for kraftvarmeverket på Skogn. Konsesjonstidspunktet forlenges til 1. januar 2037, og krav om idriftsettelse av anlegget utsettes til 1. januar 2012.

-Av hensyn til den meget vanskelige kraftsituasjonen i Midt-Norge er det viktig at ingen dører stenges for ny produksjon i området, sier olje- og energiminister Odd Roger Enoksen. -Kraftvarmeverket på Skogn er planlagt med en maksimal årlig produksjonskapasitet på inntil 6,4 TWh.

Vedtaket om forlengelse av anleggskonsesjon etter energiloven og utsatt idriftsettelse berører ikke kravene som stilles til Industrikraft Midt-Norge AS i utslippstillatelsen etter forurensningsloven.

Dersom det blir aktuelt å ta i bruk den gitte konsesjonen for gasskraftverk på Skogn, vil regjeringen bidra til CO2-fjerning.