Historisk arkiv

Nexen prekvalifisert som operatør på norsk sokkel

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

For å få nye kompetente aktører inn på sokkelen, har norske myndigheter opprettet et system for prekvalifisering av både rettighetshavere og operatører. (03.04.06 )

Pressemelding

Nr.: 39/06
Dato: 03.04.2006

Kontaktperson: Sissel Edvardsen, 22 24 61 09

Nexen prekvalifisert som operatør på norsk sokkel\

For å få nye kompetente aktører inn på sokkelen, har norske myndigheter opprettet et system for prekvalifisering av både rettighetshavere og operatører. Bakgrunnen for opprettelsen av dette systemet er å gi selskapene et tilbud om evaluering av deres egnethet for deltakelse på norsk kontinentalsokkel før selskapene bruker ressurser på å vurdere konkrete forretningsmuligheter.

I løpet av de tre første månedene i år har OED prekvalifisert seks selskaper som operatør eller rettighetshaver på sokkelen. Dette viser at norske og internasjonale selskaper ser store muligheter på norsk kontinentalsokkel.

Nexen er et kanadisk uavhengig oljeselskap som er notert på børsene i New York og Toronto. Selskapet har en produksjon på ca. 200 000 fat pr.dag og har ca. 4000 ansatte. Hovedkontoret er i Calgary, Canada. Selskapet har interesser i Canada, USA, Colombia, Storbritannia, Equatorial Guinea, Jemen og Nigeria.

En oppdatert oversikt over operatører og andre rettighetshavere på sokkelen finnes på ODs faktasider