Historisk arkiv

Går videre med konsortiummodell

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

-Vi ble i dag enige med representanter fra industrien om å fortsette arbeidet med å etablere en konsortiummodell for å sikre langsiktig kraftavtaler til industrien, sa statsråd Åslaug Haga da hun og nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen i dag holdt et møte med den kraftintensive industrien og kraftprodusenter.

-Vi ble i dag enige med representanter fra industrien om å fortsette arbeidet med å etablere en konsortiummodell for å sikre langsiktig kraftavtaler til industrien.  På dagens møte har vi fått mange konstruktive innspill fra industribedrifter og kraftprodusenter, både om hvor viktige langsiktige kraftavtaler er for industrien og om hvordan industrien ser på å danne et innkjøpskonsortium etter modell fra Frankrike.

Dette sier Olje- og energiminister Åslaug Haga i forbindelse med at hun og nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen i dag holdt et møte med den kraftintensive industrien og kraftprodusenter. Tema for møtet var rammevilkår for kraftintensiv industri, med særlig fokus på kommersielle kraftavtaler samt innkjøpskonsortium for kjøp av kraft.

-Den kraftintensive industrien er en viktig næring for Norge. Regjeringen
er opptatt av å ha gode og langsiktige rammevilkår for denne industrien,
sier nærings- og handelsministere Dag Terje Andersen.

Regjeringen vurderer en rekke tiltak, alle innenfor rammen av EØS-avtalen, som til sammen vil gi gode vilkår for industrien. Sentralt i punktene er god kraftbalanse, kommersielle avtaler, energieffektivisering, nettleie, og avskrivningssatser. Innkjøpskonsortium etter modell fra Frankrike har blitt framhevet av industrien.

Vedlegg:
Agenda
Liste over inviterte bedrifter