Historisk arkiv

Styrket satsing på internasjonalisering av fornybar energi

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energidepartementet foreslår i statsbudsjettet for 2010 å bevilge fire millioner kroner til INTPOW – Norwegian Renewable Energy Partners

Olje- og energidepartementet foreslår i statsbudsjettet for 2010 å bevilge 4 millioner kroner til INTPOW – Norwegian Renewable Energy Partners.

-Norge har kompetanse i verdensklasse på flere områder innenfor vannkraft, solteknologi og andre typer fornybar energi, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.  Jeg er glad for å bidra til økt samarbeid innen den norske energinæringen internasjonalt. Dette vil gi et viktig bidrag til å sikre norske arbeidsplasser og øke verdens tilgang på klimavennlig og fornybar energi.

OED tok tidligere i år initiativet til -sammen med energinæringen i Norge -å styrke internasjonaliseringen gjennom INTPOW. Målet med INTPOW er å styrke det langsiktige grunnlaget for verdiskaping og sysselsetting i den norske energinæringen og gjøre den mer slagkraftig og bedre i stand til å utnytte de internasjonale mulighetene.

-Jeg mener at industrien gjennom økt samarbeid kan skape enda større verdier og utvikle nye internasjonale forretningsmuligheter. Dette bidrar også til å styrke grunnlaget for videre kompetanseutvikling. Gjennom INTPOW bidrar vi til å samle energinæringen og gjøre denne mer slagkraftig internasjonalt enn det en enkelt bedrift kan klare på egenhånd, sier Riis-Johansen.

Den nye organisasjonen er bygget over samme struktur som petroleumsnettverket INTSOK.  INTPOW skal blant annet konsentrere innsatsen om fornybare energikilder som vannkraft, vindkraft og solenergi. Sentrale norske bedrifter står bak organisasjonen sammen med Olje- og energidepartementet og Nærings- og handelsdepartementet. INTPOW har allerede om lag 20 partnere.