Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Fremdeles høy leteaktivitet på norsk sokkel

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Det er høy leteaktivitet på norsk sokkel. Ved utgangen av tredje kvartal 2011 var 40 letebrønner påbegynt. Oljedirektoratets prognoser viser at 50-55 letebrønner totalt vil bores inneværende år. Ikke bare har vært mye letevirksomhet i 2011, men det er også gjort en rekke spennende funn

De positive leteresultatene den siste tiden har gitt stor optimisme. I Barentshavet er funnene Skrugard og Norvarg interessante, mens Aldous/Avaldsnes-strukturen i Nordsjøen, som har blitt påvist i løpet av 2010 og 2011, kan vise seg å være blant de største funnene på norsk sokkel noensinne. 

- Funnene viser at det fortsett er mulig å påvise store ressurser både i modne og umodne områder av norsk sokkel. Disse vil bidra til å legga til rette for en petroleumsnæring i flere tiår framover. Noen av de viktigste pilarene i dette arbeidet er en fortsett aktiv utforsking av åpnet areal, både i modne og umodne områder, seier olje- og energiminister Ola Borten Moe.

Leteaktiviteten på norsk sokkel tok seg kraftig opp i 2008 og har holdt seg høy siden. Det forventes at aktiviteten vil være stor også i årene som kommer. Oppslutningen rundt den siste tids konsesjonsrunder har også vært god. Opp mot 50 oljeselskaper er for tiden aktive på norsk sokkel. Dette er positivt for framtidig konkurranse, nytenking og utvikling på sokkelen.

Til toppen