Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Olje- og energiministeren på åpningen av Peregrino-feltet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energiminister Ola Borten Moe deltok i dag på åpningen av Peregrino-feltet i Brasil. Feltet er Statoils største egenopererte felt utenfor Norge. Produksjonen på feltet startet i april i år. I dag ble feltet offisielt åpnet av H.K.H. Kronprins Haakon.

- Åpningen av Peregrino-feltet representerer et viktig skritt for norsk olje- og gassnæring, som stadig blir mer internasjonal. Brasil er en viktig samarbeidspartner, og jeg har stor tro på norsk petroleumsindustris muligheter i landet, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe.

Olje- og energiminister Ola Borten Moe (t.v.) sammen med H.K.H. Haakon Magnus og Statoilsjef Helge Lund

Olje- og energiminister Ola Borten Moe (t.v.) sammen H.K.H. Haakon Magnus og Statoilsjef Helge Lund.

Peregrino-feltet er lokalisert 85 kilometer utenfor kysten av Brasil i Campos-området, på om lag 100 meters dyp. Reservoaret er 2300 meter under havbunnen. Statoil er operatør på med en andel på 60 prosent. Sinochem er partner med 40 prosent. Utvinnbare reserver er anslått til 300-600 millioner fat olje.

- Brasil er Norges viktigste samarbeidspartner i Latin-Amerika. Nylig la regjeringen frem sin brasilstrategi. Denne skal legge til rette for bedre samarbeid på en rekke områder, ikke minst på energifeltet, sier Borten Moe.

Om lag 120 norske selskaper er allerede representert i Brasil, og aktiviteten er økende. Av disse selskapene er rundt to tredeler tilknyttet til olje- og gassvirksomheten. INTSOK, som er opprettet av myndigheter og industri for å bistå petroleumsindustrien med internasjonalisering, jobber målrettet med en rekke selskaper som vil inn på det brasilianske markedet.

Til toppen