Historisk arkiv

Starter 22. konsesjonsrunde

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energiminister Ola Borten Moe har i dag invitert oljeselskapene til å nominere blokker som de ønsker skal være en del av 22. konsesjonsrunde på norsk kontinentalsokkel.

Olje- og energiminister Ola Borten Moe har i dag invitert oljeselskapene til å nominere blokker som de ønsker skal være en del av 22. konsesjonsrunde på norsk kontinentalsokkel. Invitasjonene er sendt til alle rettighetshavere på sokkelen og prekvalifiserte selskaper. Dette er starten på 22. konsesjonsrunde.

De nummererte konsesjonsrundene omfatter hovedsakelig umodne deler av norsk sokkel, der potensialet for å gjøre store funn er størst.

 – Jeg er svært opptatt av å opprettholde aktiviteten på norsk sokkel i alle ledd. Vårt viktigste element i å opprettholde leteaktiviteten er å gjennomføre konsesjonsrunder. Derfor startes 22. konsesjonsrunde opp med å invitere selskapene til å nominere blokker. Jeg har stor tro på at industrien fortsatt er interessert i våre umodne områder i Norskehavet og Barentshavet. Gjennom forutsigbare og hyppige konsesjonsrunder legger vi til rette for stabile rammer for oljeindustrien, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe.

Nominasjonene fra selskapene vil være en viktig del av beslutningsgrunnlaget når departementet skal vurdere utlysning av arealer i 22. konsesjonsrunde. Det tas sikte på en ordinær prosess, det vil si å utlyse 22. konsesjonsrunde før sommeren 2012, og tildeling av nye utvinningstillatelser våren 2013.

Det vil være mulighet for alle samfunnsinteresser å komme med innspill til departementet om de områder som nominasjonen omfatter. For å sikre at innspillene fra alle samfunnsinteresser kan tas i betraktning, må innspillene være departementet i hende ved utløp av nominasjonsfristen. Innspillene vil gjøres tilgjengelige på Olje- og energidepartementets hjemmesider.

Frist for nominasjonene og offentlige innspill er 11. januar 2012 klokken 12.00.

Innspill kan leveres per post eller e-post til:
postmottak@oed.dep.no merket '22. konsesjonsrunde'

Olje- og energidepartementet
Postboks 8148 Dep, 0033 Oslo

Vedlegg: Brev til rettighetshavere og prekvalifiserte selskaper i pdf.

For mer informasjon se nyhetssak om 22. konsesjonsrunde