Historisk arkiv

Konsesjon til Terråk kraftverk i Bindal kommune

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk har i dag fått tillatelse til å bygge Terråk kraftverk i Bindal kommune i Nordland, samt tillatelse til regulering av Mellavatn, som også tidligere har vært regulert. Det gis ikke tillatelse til overføring og regulering av Storvatnet. Prosjektet vil medføre en årlig produksjon på om lag 54 GWh, noe som tilsvarer det årlige forbruket til ca 2700 husstander.

- Utbyggingen vil gi tilgang på ny kraftproduksjon og er et viktig bidrag til Regjeringens satsing på mer fornybar energi, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe.

Utbyggingen innebærer at Mellavatnet kan reguleres med 3,5 meter og deretter nyttes til produksjon i Terråk kraftverk, med utløp til Breivika i Sørfjorden, i tråd med søknadens alternativ A. De negative virkningene av den foreslåtte utbyggingen er i all hovedsak knyttet til redusert vannføring i Terråkelva, samt forstyrrelser for reindriften i området. Krav om minstevannføring i Terråkelva samt anlegg av ferdselsveger og gjerder av hensyn til rein er pålagt som avbøtende tiltak i konsesjonen for å redusere ulempene av utbyggingen.