Historisk arkiv

Tilskuddsordning for bredbåndsutbygging – på høring hos fylkeskommunene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Regjeringen har bestemt at det skal etableres en tilskuddordning for å sikre bredbånd av grunnleggende god kvalitet til alle husstander over hele landet. Ordningen kan også benyttes til å øke bredbåndskapasiteten og sikre mobildekning i områder uten kommersielt tilbud

Regjeringen har bestemt at det skal etableres en tilskuddordning for å sikre bredbånd av grunnleggende god kvalitet til alle husstander over hele landet. Ordningen kan også benyttes til å øke bredbåndskapasiteten og sikre mobildekning i områder uten kommersielt tilbud. Tilskuddsordningen skal forvaltes av Post- og teletilsynet.

Post- og teletilsynet har på oppdrag fra Samferdselsdepartementet og Kommunal- og regionaldepartementet, laget forslag til søknadsskjema og kriterier for ordningen. Forslagene sendes nå på en rask innspillsrunde til alle landets fylkeskommuner. Det er tre ukers frist på å komme med innspill.

Fylkeskommunene kan komme med innspill på søknadsprosess, kriterier for tildeling av støtte og søknadsskjema. Tilbakemeldinger sendes Post- og teletilsynet innen 13. september til firmapost@npt.no. Tilsynet vil sammenstille innspillene før tilskuddsordningen fastsettes av departementene.


Se forslag til søknadsskjema, her.
Se forslag til kriterier, her.
Se pressemelding om ”Bredbånd til alle”, her.