Historisk arkiv

Statsbudsjettet 2006: Digital allemannsrett - mer målrettet innsats

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

- Alle husstander og virksomheter i hele landet skal ha tilgang til et framtidsrettet bredbåndsnett til rimelige og likeverdige vilkår, sier samferdselsminister Liv Signe Navarsete. (10.11.05)

Pressemelding

Nr.: 138/05
Dato: 10.11.05

Statsbudsjettet 2006:

Digital allemannsrett - mer målrettet innsats

- Regjeringen har som mål at alle husstander og virksomheter i hele landet skal ha tilgang til et framtidsrettet bredbåndsnett til rimelige og likeverdige vilkår. Vi vil sette inn nye tiltak for å oppnå en reell digital allemannsrett, sier samferdselsminister Liv Signe Navarsete.

Regjeringen vil sikre en målrettet innsats overfor husstander og bedrifter som ikke vil få tilgang ved en kommersiell utbygging. I tilleggsforslaget er det for 2006 tatt inn en økning på tre millioner kroner over Samferdselsdepartementets budsjett. Økningen skal dekke utgifter til kartlegging av behov og forberedelser til tiltak for å gi flere mulighet til å ta i bruk bredbånd.

- Om lag 95 prosent av norske husstander vil ha tilbud om bredbånd innen utgangen av 2005. Norge er blant de fremste i verden når det gjelder bredbåndsdekning og antall som har anskaffet bredbånd. Likevel står det fortsatt igjen arbeid før det blir meningsfylt å snakke om digital allemannsrett også i de deler av landet der det er mest krevende å bygge ut, sier samferdselsminister Liv Signe Navarsete.



Til redaksjonen
For mer informasjon – se: St.prp. nr. 1 Tillegg nr. 1 (2005-2006) Om endring av St.prp. nr. 1 om statsbudsjettet 2006