Historisk arkiv

Oslopakke 3: Videre prosess

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Samferdselsdepartementet har i dag hatt møte med lokalpolitikere fra Oslo og Akershus om Oslopakke 3.

Samferdselsdepartementet, Oslo kommune og Akershus fylkeskommune ble i vår enige om å fremme Oslopakke 3 for Stortinget i to trinn. Trinn 1 legger til rette for at man så tidlig som mulig i 2008 kan starte den økte bompengeinnkreving i Oslopakke 3, som de lokale myndighetene ønsker. Trinn 2 er et nytt framlegg for Stortinget i sammenheng med Nasjonal transportplan for perioden 2010 – 2019. Her vil den samlede utbyggingsplanen for Oslopakke 3 bli presentert, blant annet på bakgrunn av kvalitetssikring og prioriteringer som er gjort i forbindelse med Nasjonal transportplan.

Samferdselsdepartementet ba tidligere i høst de lokale myndighetene om å fatte nødvendige vedtak om takstsystemet og etablering av det nye betalingssnittet i Bærum for å kunne legge fram saken for Stortinget som planlagt.

Oslo kommune og Akershus fylkeskommune har i møtet i dag forsikret om at de nødvendige lokale vedtakene om takstsystemet og etablering av det ekstra betalingssnittet i Bærum vil bli fattet i midten av november.

Når de lokale vedtakene er fattet, vil Samferdselsdepartementet fremme saken for Stortinget så snart som mulig, opplyser statssekretær Steinulf Tungesvik i Samferdselsdepartementet.

De lokalpolitiske vedtakene kommer noe senere enn tidligere forutsatt. Saken kan derfor først legges fram for Stortinget rundt årsskiftet.

Oslopakke 3 trinn 1 vil omhandle takstsystemet i eksisterende bomring, det nye betalingssnittet i Bærum, samt en omtale av bruk av inntektene.

I tillegg arbeider SD med et lovendringsforslag som vil gjøre det mulig å bruke bompenger til driftstiltak for kollektivtrafikk, slik det også har vært lokalpolitisk ønske om i Oslo. Det tas sikte på å legge fram lovendringsforslaget for Stortinget i løpet av kort tid.