Historisk arkiv

26,7 millioner kroner til kjøp av flyruter i Nord-Norge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Regjeringen har i dag foreslått for Stortinget å øke bevilgningen på årets statsbudsjett til statlig kjøp av flyruter med 26,7 millioner kroner. - Regjeringa bidrar med dette til å opprettholde et godt regionalt flytilbud i Nord-Norge, sier samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa.

Regjeringen har i dag foreslått for Stortinget å øke bevilgningen på årets statsbudsjett til statlig kjøp av flyruter med 26,7 millioner kroner. Forslaget har sammenheng med at resultatet av en anbudskonkurranse for drift av regionale flyruter i Finnmark og Nord-Troms ble dyrere enn antatt. - Regjeringa bidrar med dette til å opprettholde et godt regionalt flytilbud i Nord-Norge, sier samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa.  

Samferdselsdepartementet lyste 17. september 2009 ut anbud i hele EØS-området på drift av to ruteområder i Finnmark og Nord-Troms.

Ruteområdene som er omfattet av anbudet, har flyruter med statlig kjøp i dag. De gjeldende kontrakter går ut 31. mars i år. Resultatet av anbudskonkurransen ble klart 26. februar i år da Widerøe’s Flyveselskap AS ble tildelt kontrakt for drift av begge ruteområdene. Kontraktene som er inngått mellom Samferdselsdepartementet og flyselskapet gjelder i perioden 1.4.2010 – 31.3.2013.  Disse kontraktene ble inngått med forbehold om at Stortinget bevilger de nødvendige midlene til kjøp av de to flyrutene.


For flere opplysninger – se:

• Prop. 106 S (2009-2010) Endring i statsbudsjettet for 2010 under Samferdselsdepartementet (kjøp av flyruter) (pdf) 

• Samferdselsdepartementets pressemelding Regionale ruteflygninger i Finnmark og Nord-Troms: Widerøe tildelt anbudskontrakt av 26. februar 2010