Historisk arkiv

Økt støtte til vaksinering av barn

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

Regjeringen øker Norges støtte til Det internasjonale vaksinefondet GAVI Alliance til 500 millioner kroner årlig.

Økt støtte til vaksinering av barn

Norges støtte til Det internasjonale vaksinefondet GAVI Alliance økes til 500 millioner kroner årlig og Norge blir medlem av IFFIm ( The International Finance Facility for Immunization).

Regjeringen har til hensikt å øke Norges støtte til Det internasjonale vaksinefondet GAVI Alliance til 500 millioner kroner årlig fram til 2015. Den totale støtte til vaksinering av barn i fattige land blir til sammen 6,5 milliarder kroner i løpet av perioden.

- Det er unødvendig og uakseptabelt at et barn dør hvert tredje sekund, at mer en 26 000 barn dør hver dag, at mer enn 10 millioner barn dør hvert år, sa statsminister Jens Stoltenberg under åpningen av GAVI-konferansen i New Dehli. - En fjerdedel av disse barna kan reddes ved hjelp av vaksiner som er enten er tilgjengelige i dag eller vil bli tilgengelige i nær fremtid. Derfor investerer vi i barns helse og GAVI.

Norge blir medlem av IFFIm (The International Finance Facility for Immunization), som er initiert av GAVI for å sikre fremtidig investering i vaksineringsprogrammer gjennom fondsinvestering. IFFIm er støttet av Storbritannia, Frankrike, Italia, Sverige og nå Norge.

Statsminister Jens Stoltenberg gir en oral polivaksine til et barn på et sykehus i New Dehli IndiaJens Stoltenberg gir en oral poliovaksine til en jente på Kasturba Hospital i New Dehli i India. Dette gjorde han som et ledd i sitt engasjement for å vaksinere alle verdens barn.
Foto: Heiko Junge / SCANPIX

Bakgrunn:

 Statsminister Jens Stoltenbergs tale ved åpningen av GAVI-konferansen


 
IFFIm - Ny finansiering av vaksiner (artikkel DN, 3. desember 2005)


 
Vaksiner mot fattigdom (kronikk Dagsavisen 5. desember 2005)


 
Om India