Historisk arkiv

Statsministeren om endringer i regjeringen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

Statsminister Jens Stoltenberg kommenterer dagens endringer i regjeringens sammensetning.

Statsminister Jens Stoltenberg kommenterte dagens endringer i regjeringens sammensetning slik:

- I statsrådsmøtet i dag gjorde vi endringer i regjeringens sammensetning fordi Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen har ønsket å gå ut av regjeringen.

- Odd Roger Enoksen ønsker å vende tilbake Andøya hvor han har familien, og vil gå til jobben som leder for Andøy rakettskytefelt.

- Jeg har satt stor pris på samarbeidet med Odd Roger. Han har hatt noen av denne regjeringens største saker som forvaltningsplanen for Barentshavet og Lofoten som har lagt på plass et svært viktig regime for å bevare både natur- og fiskeri. Jeg vil også nevne Mongstad-prosjektet som er vårt mest banebrytende prosjekt på klimateknologi, fondet for fornybar energi som er opprettet med hele 20 milliarder kroner og håndteringen av Hjemfall-saken har skapt  trygghet for norsk vannkraft.

- Jeg ønsker Manghild Meltveit Kleppa velkommen til arbeidet som Kommunal- og regionalminister.

- Hun blir en styrke for denne regjeringen med sin lange erfaring både fra Stortinget og fra regjering med stor kunnskap på selve fagfeltet, i tillegg til at hun var med i arbeidet med regjeringsgrunnlaget på Soria Moria, sier statsministeren.