Historisk arkiv

Dokumenter signert mellom Norge og Russland

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

En rekke dokumenter ble signert da Russlands president Dmitrij Medvedjev besøkte Norge 26. og 27. april.

  1. Memorandum mellom Kongeriket Norges Regjering og Den russiske føderasjons Regjering om lederutdannelse for organisasjoner i næringslivet i Kongeriket Norge og Den russiske føderasjon.

    Avtalen signeres av viseminister Stanislav S. Voskresenskiy i Den russiske føderasjons Ministerium for økonomisk utvikling og statssekretær Erik Lahnstein i Det kongelige norske utenriksdepartement.

  2. Avtale mellom Kunnskapsdepartementet i Kongeriket Norge og Utdannings- og vitenskapsdepartementet i Den Russiske Føderasjon om utdanningssamarbeid.

    Avtalen signeres av Yuri P.Sentyurin, statssekretær – viseminister i Den Russiske Føderasjons Utdannings- og vitenskapsministerium og Tora Aasland, Forsknings- og høyere utdanningsminister i Kongeriket Norge.

  3. Memorandum om gjensidig forståelse mellom Den Russiske Føderasjons Energiministerium og Kongeriket Norges Olje- og energidepartement om samarbeid innenfor områdene energieffektivisering og bruken av fornybare energikilder.

    Signeres av A.B. Yanovskiy, statssekretær – viseminister i Den Russiske Føderasjons Energiministerium og olje- og energiminister i Kongeriket Norge, Terje Riis-Johansen.

     
  4. Protokoll mellom Norges meteorologiske institutt og Den Russiske Føderasjons Ministerium for naturressurser og økologi om samarbeid innen hydrometeorologi.

    Signeres av Den Russiske Føderasjons minister for naturressurser og økologi, Yuri P.Trutnev og forsknings- og høyere utdanningsminister i Kongeriket Norge, Tora Aasland. 

  5. Avtale om samarbeid mellom Det kongelige norske Justis- og politidepartement og Riksadvokaten i Den Russiske Føderasjon.

    Signeres av Riksadvokaten i Den Russiske Føderasjon Yuri Y.Chayka og statssekretær Terje Moland Pedersen i Det kongelige norske justisdepartement. 

  6. Samarbeidsavtale mellom Riksadvokaten i Norge og Riksadvokaten i Den Russiske Føderasjon.

    Signeres av Riksadvokaten i Den Russiske Føderasjon, Yuri Y.Chayka og Riksadvokat i Kongeriket Norge, Tor-Aksel Busch.

  7. Fellesuttalelse om maritim avgrensning og samarbeid
    i Barentshavet og Polhavet.

    Signeres av Norges utenriksminister Jonas Gahr Støre og Russlands utenriksminister Sergej Lavrov.  

  8. Felleserklæring fra statsministeren i Kongeriket Norge og Presidenten i Den Russiske Føderasjon.

    Signeres av presidenten i Den Russiske Føderasjon, Dmitriy A.Medvedev og statsministeren i Kongeriket Norge, Jens Stoltenberg.