Historisk arkiv

Viktig klimamøte i Etiopia

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

Denne uken leder statsminister Jens Stoltenberg det siste møtet i FNs høynivågruppe om finansiering av klimatiltak i fattige land. Møtet finner sted i Addis Abeba.

Denne uken leder statsminister Jens Stoltenberg det siste møtet i FNs høynivågruppe om finansiering av klimatiltak i fattige land*. Møtet finner sted i Addis Abeba.

- Det er avgjørende å sikre tilstrekkelig finansiering av tiltak mot klimaendringer i fattige land for få på plass en ny internasjonal klimaavtale. Oppgaven til denne gruppen er å finne fram til gode finansieringsordninger, sier Stoltenberg.

Statsministeren er formann i gruppen sammen med Etiopias statsminister Meles Zenawi. De skal foreslå hvordan man kan nå målet om 100 milliarder US dollar per år innen 2020 til bruk for klimatiltak i fattige land.

Dette ble lovet i København-erklæringen, og planen er å legge fram en rapport til FNs generalsekretær før klimatoppmøtet i Mexico senere i år.

En rekke ministre og økonomiske eksperter bidrar med råd, og medlemmene representerer både fattige og rike land.

FNs høynivågruppe om finansiering av klimatiltak i fattige land ble opprettet av FNs generalsekretær Ban Ki-moon i februar. Formålet er å arbeide for å mobilisere ressursene som ble lovet under klimatoppmøtet i København.

*UN Secretary General’s High-level Advisory Group on Climate Change Financing.

Les mer om gruppen på FNs nettsider.