Historisk arkiv

Ikke behov for nye forbud

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

Fra flere hold har det i det siste blitt tatt til orde for å lovfeste et forbud mot plagg som burka, niqab og hijab i skolen. Regjeringen går ikke inn for å innføre nye nasjonale lovforbud mot denne typen plagg i skolen.

Fra flere hold har det i det siste blitt tatt til orde for å lovfeste et forbud mot plagg som burka, niqab og hijab i skolen.

Regjeringen går ikke inn for å innføre nye nasjonale lovforbud mot denne typen plagg i skolen. Dette understreket statsministeren da han uttalte seg om dette på NRK i Politisk kvarter tidligere denne uken.

Videre vektla han viktigheten av å skille mellom plagg som dekker ansiktet, som burka og niqab, og plagg som kun dekker til håret, som hijab. I programmet viste han til at det i dag er mulig for skoler og kommuner å innføre regler mot bruk av hodeplagg i skolen, dersom det hindrer undervisningen eller hindrer identifisering av den enkelte elev.

I Osloskolen har man for eksempel innført forbud mot plagg som dekker ansiktet. Det er ikke riktig at statsministeren har sagt at skoler og kommuner kan innføre forbud mot hijab, slik det er hevdet i enkelte medier. Når det gjelder hijab er det vanskeligere å se at dette kan hindre undervisningen.