Historisk arkiv

Styrker arbeidet for vaksinering av barn

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

Bill Gates, en av styrelederne av Bill og Melinda Gates- stiftelsen, og statsminister Jens Stoltenberg møttes i Oslo i dag. Tema for møtet var å styrke arbeidet for vaksinering av barn i fattige land.

Bill Gates, en av styrelederne av Bill og Melinda Gates-stiftelsen, og statsminister Jens Stoltenberg møttes i Oslo i dag. Tema for møtet var å styrke arbeidet for vaksinering av barn i fattige land.

Gates og Stoltenberg samarbeider om å få med andre land og private givere foran møtet i Den globale vaksinealliansen (GAVI) i London 13. juni i år.

- Norge er en global leder innenfor utviklingsarbeid og nordmenn bør være stolte av sin sjenerøsitet, sier Gates. 

- Hvis flere land følger Norges eksempel kan vi redde fire millioner liv innen 2015 ved å sørge for at barn over hele verden har tilgang til livreddende vaksiner, sier Gates.

Statsminister Jens Stoltenberg og Bill Gates møttes i Oslo, 16. mai 2011 (Foto: Statsministerens kontor)- Jeg er veldig glad for å samarbeide med Bill Gates og Gates-stiftelsen for å få bedre finansiering for vaksiner. Engasjement, innovasjon og effektivitet kjennetegner Gates' tilnærming til utviklingsarbeid. Vaksinering er det mest effektive verktøyet for folkehelse. Derfor burde flere land bidra og flere land burde legge mer penger i vaksinering. Møtet i neste måned kan bli en milepæl for vaksineringsarbeidet, hvis alle land griper muligheten, sier Stoltenberg.

GAVI ble grunnlagt i 2000 med støtte fra Bill og Melinda Gates-stiftelsen og Norge. Så langt har GAVI bidratt til vaksineringen av 250 millioner barn, og har ifølge Verdens helseorganisasjon reddet over fem millioner liv.

Vaksinering er helt avgjørende for å redde barns liv, og avgjørende for å nå FNs tusenårsmål nummer 4, om å redusere barnedødelighet med to tredjedeler innen 2015 i forhold til 1990. Utviklingen går i riktig retning. Det døde 4,3 millioner færre barn i 2010 enn i 1990.

Bill Gates og Jens Stoltenberg møttes i statsministerboligen. (Foto: Statsministerens kontor).