Historisk arkiv

Livsviktige medisiner til kvinner og barn

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

Statsminister Jens Stoltenberg ledet 17. april det første møtet i FN-kommisjonen for livsviktige medisiner til kvinner og barn.

Kommisjonen, som ble etablert av FNs generalsekretær Ban Ki-moon 23. mars, har som formål å forbedre tilgangen til medisiner for gravide, fødende kvinner, og nyfødte barn i fattige land.

I dagens videomøte ønsket statsminister Stoltenberg de nyutnevnte kommisjonærene velkommen til felles innsats for å bedre kvinner og barns helse. På dagsorden sto diskusjon om kommisjonens hovedprioriteringer; produksjon, distribusjon og regulering av medisiner som blant annet kan redde kvinner fra å blø i hjel under fødsel, og bidra til at nyfødte barn overlever sine første dager.

Statsministeren leder kommisjonen sammen med Nigerias president, Goodluck Jonathan. Kommisjonen har medlemmer fra myndigheter, private bedrifter og det sivile samfunn. Arbeidet vil støtte opp om FNs generalsekretær Ban Ki-moons kampanje ”Every Women Every Child” for å nå de helserelaterte tusenårsmålene.

Lenker