Historisk arkiv

Markering av 8. mai

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

Hans Majestet Kong Harald la i dag ned krans på Nasjonalmonumentet på Akershus festning, og hedret de nordmenn som falt under 2. verdenskrig.

8. mai er Norges frigjøringsdag. Det er også dagen vi hedrer våre veteraner og deres innsats for Norge. Over 100.000 nordmenn har tjenestegjort i 100 internasjonale operasjoner i mer enn 40 land.

Statsminister Jens Stoltenberg holdt tale i forkant av kransenedleggelsen. Han kom i talen inn på forsvarets virksomhet under 2. verdenskrig, og under internasjonale operasjoner i nyere tid. Han uttrykte takknemlighet overfor veteraner, deres familier og pårørende.

- Vårt ansvar er også å sørge for at veteranenes innsats blir anerkjent. Å vise interesse er å vise anerkjennelse, sa statsminister Jens Stoltenberg i talen.

Etter kransenedleggelsen deltok Hans Majestet Kongen, statsministeren og inviterte på åpningen av INTOPS-utstillingen ved Forsvarsmuseet.

Frigjørings- og veterandagen markeres med regjeringens hovedarrangement i Oslo, og lokale arrangementer over hele landet.