Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Regjeringen åpner ny strand på Huk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

Samtidig som statsministeren åpnet den nye stranden på Huk i Oslo, lanserte regjeringen sin satsing på friluftsområder i resten av landet.

Pressemelding

Nr.: 82-06
Dato: 15.06.06

Regjeringen åpnet ny strand på Huk

Statsminister Jens Stoltenberg, finansminister Kristin Halvorsen og kommunalminister Åslaug Haga åpnet i dag den nye badestranden på Huk.

Statsminister Stoltenberg og kommunal- og regionalminister Haga ved åpningen av stranden på HukFoto: Scanpix

- Den nye stranden blir et viktig tilskudd til de altfor små og få offentlige friområdene vi har ved sjøen i Oslo og indre Oslofjord, sier statsminister Jens Stoltenberg.

Gjerdet mot kommunens friområde er fjernet slik at det blir et sammenhengende friområde. Det er anlagt plen og plantet busker på området for å gjøre det egnet for opphold, bading og soling.

Det er bestemt at boligen med hage skal selges, og inntektene fra salget skal brukes til tiltak på Bygdøy Sjøbad og andre friområder på Bygdøy. Bygdøy Sjøbad skal reetableres som et attraktivt frilufts- og badeområde for allmennheten slik at det igjen kan bli den strandperlen det var.

- Dette gir samlet sett den beste løsningen for en utvidelse av friluftslivsmulighetene i området. Boligen og hageanlegget selges til inntekt for opparbeiding av Bygdøy Sjøbad, Huk og andre friområder på Bygdøy, sier statsministeren.

Statsministeren presiserer at åpningen av Huk-stranden er et ledd i en storstilt satsing på oppkjøp og sikring av friområder.

- Det er ikke bare Oslo-borgere som i dag kan glede seg over at stadig flere områder åpnes og sikres for allmennheten. I disse dager vil det bli innvilget søknader rundt omkring i landet for nye 13 millioner kroner. Det er også hittil i år gitt tilsagn om tilrettelegging av områder for 5,8 millioner kroner og nye tilsagn på til sammen 6,1 millioner kroner vil bli gitt med det første, sier statsministeren.

Pressemelding:
 
Offensiv satsing på nye friluftsområder
Regjeringen har i budsjettet for 2006 økt rammen til kjøp av friluftsområder med 30 millioner kroner. Det er en dobling i forhold til den forrige regjeringens bevilgninger.

Kart:
Sikring av friluftsområder i sør (PFD-format)

Sikring av friluftsområder i nord (PFD-format)

Til toppen