Historisk arkiv

Fredsprisvinner Pachauri til Antarktis med Stoltenberg

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

Fredsprisvinner Rajendra K. Pachauri blir med statsminister Jens Stoltenberg til den norske forskningsstasjonen Troll i Antarktis. Reisen finner sted i midten av januar.

- Jeg er glad for at Pachuri takket ja til invitasjonen. Pachuri har gjort mye for å vekke oppmerksomhet og gi verden solid og troverdig kunnskap om klimaforandringene. Jeg har derfor invitert han med til Antarktis som er et av de stedene der klimaendringene vises tydeligst, sier statsministeren.

Polarforskningen er viktig for kunnskap om klimaendringene og Norge har en unik rolle og særlige forutsetninger i polarforskningen. Statsministeren og Dr. Pachauri vil etablere kontakt med den norsk-amerikanske forsknings-ekspedisjonen som ankommer sydpolpunktet da. Besøket er også en del av markeringen av det internasjonale polaråret, som er et løft for internasjonal forskning i Arktis og Antarktis. Polaråret vil gi ny kunnskap på klimaområdet.  Fredsprisvinner Pachauri og statsminister Stoltenberg. Foto: SMK

 

 

 

 

 

Fredsprisvinner Pachauri og statsminister Stoltenberg. Foto: SMK

 

 

 

 

Statsminister Jens Stoltenberg møtte i dag fredsprisvinner Pachuri på Teknisk Museum i Oslo der statsministeren også åpnet utstillingen Klima X.

I sin tale siterte statsministeren norske barns klimahåp for fremtiden: ”Jeg har et håp, jeg har en tro, at forskning minker CO2. At nye biler finnes opp som går på brennesler og sopp og gamle karameller”.

- Dette sitatet gir meg håp for framtiden, men det viser også at vi må handle. Vi trenger en ny forpliktende klimaavtale som pålegger alle store forurensere å kutte utslipp og vi må satse på forskning og teknologiutvikling for CO2-fangst og -lagring, sa statsministeren.

Fredsprisvinner Pachauri og statsministeren Stoltenberg vises rundt i Klima X-ustillingen av barn fra Korsvoll skole. Foto: SMK

 

 

 

 

 

 

Fredsprisvinner Pachauri og statsministeren Stoltenberg vises rundt i Klima X-ustillingen av barn fra Korsvoll skole. Foto: SMK