Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

- Ny innsats mot sosial dumping

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

Full innsats for arbeid til alle og fortsatt kamp mot sosial dumping var statsminister Jens Stoltenbergs viktigste budskap i sin tale 1.mai.

- Regjeringen har lagt fram flere handlingsplaner mot sosial dumping som vi har fulgt opp punkt for punkt. Nå forsterker vi innsatsen ved å innføre solidaransvar for lønn, sa Jens Stoltenberg i sin tale på Youngstorget fredag formiddag.  

  • Les statsministerens tale her.

Solidaransvar innebærer at arbeidstakere som ikke har fått utbetalt lønn de har krav på, kan rette krav til bedriftene oppover i en kontraktskjede, og at de ikke må begrense seg til den bedriften de er ansatt i. Regjeringen vil neste fredag fremme lovforslag om solidaransvar for lønnskrav.

- Dette er et meget kraftfullt tiltak for å sikre at lønn blir utbetalt som forutsatt i de områder som er såkalt allmenngjorte. LO har krevd dette i lang tid. Arbeidsgiversiden har vært mot. Men for denne regjeringen er hensynet til arbeidstakernes rettigheter viktigst. Vi er for arbeidsinnvandring, men mot sosial dumping, sa Jens Stoltenberg.

- Dette vil sikre arbeidstakernes lønn, men også virke preventivt og mer generelt styrke seriøsiteten i arbeids- og næringslivet. Vi sier nei til en todeling av arbeidsmarkedet, erklærte statsministeren i talen.

Statsminister Jens Stoltenberg taler på Youngstorget 1. mai. Foto: Statsministerens kontor
Statsminister Jens Stoltenberg taler på Youngstorget 1. mai. Foto: Statsministerens kontor.

Til toppen