Historisk arkiv

FNs generalsekretær på klimareise til Norge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

FNs generalsekretær Ban Ki-moon besøker Norge 30. august - 2. september i år. Formålet med besøket er først og fremst å diskutere klimautfordringene i nord, men tusenårsmålene, finanskrisen og FN-reform vil også være tema.

I Oslo vil Ban bli mottatt i audiens av HM Kongen og ha samtaler med blant andre statsminister Jens Stoltenberg og utenriksminister Jonas Gahr Støre. Generalsekretæren reiser deretter til Svalbard og iskanten for å se på klimakrisens innvirkning på ismassene i polområdene. Han vil blant annet besøke den norske og koreanske forskningsstasjonen i Ny-Ålesund, og Svalbard globale frølager i Longyearbyen. Miljøvernminister Erik Solheim følger Ban under besøket på Svalbard.

- Det er en glede å ønske FNs generalsekretær velkommen til Norge, sier statsminister Stoltenberg. - At Bans første besøk til Norge som FNs generalsekretær setter fokus på klimaspørsmål, er særlig betydningsfullt i sluttspurten før verdenssamfunnet skal samles om en ny klimaavtale i København i desember, sier statsministeren.