Historisk arkiv

Styrket samarbeid med Myanmar

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

Statsministrene Jens Stoltenberg og Helle Thorning-Schmidt åpnet i dag det norsk-danske ambassadekontoret i Yangon i Myanmar.

Statsministrene Jens Stoltenberg og Helle Thorning-Schmidt åpnet i dag det norsk-danske ambassadekontoret i Yangon i Myanmar.

– Sørøst-Asias største land, som har vært lukket i så mange år, er nå i ferd med å åpne seg for omverdenen. Samarbeidet mellom Norge og Myanmar øker raskt. Jeg er derfor glad for at vi nå åpner fast diplomatisk tilstedeværelse i Yangon, sier statsminister Jens Stoltenberg. 

Historisk besøk til Myanmar.

Det siste halvannet året har Myanmar tatt fatt på en reformprosess som har åpnet landet for omverdenen. Norge var tidlig ute med å anerkjenne reformene og det første vestlige landet som fjernet sanksjonene mot Myanmar. I tråd med endringene er det også et økende samarbeid mellom Norge og Myanmar på flere felt, inkludert bistandssamarbeid, kapasitetsbygging, fredsarbeid og næringsliv.

– Svært mange av Myanmars 60 millioner innbyggere lever i fattigdom og det er behov for økonomiske reformer og arbeidsplasser. Norge vil bidra på flere områder for å bistå Myanmar, og det nye ambassadekontoret vil følge opp dette arbeidet, sier Stoltenberg.

Det norske ambassadekontoret, som er samlokalisert med det danske ambassadekontor, er underlagt ambassaden i Bangkok.

I Myanmar har statsministeren og utenriksministeren hatt møter med president Thein Sein, parlamentspresident Shwe Mann, fredsminister Aung Min og NLD-leder og fredsprisvinner Aung San Suu Kyi. Fredsminister Aung Min deltok også på åpningen av ambassadekontoret.