Historisk arkiv

Nordisk-gresk konferanse om krisehåndtering

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Konferansen vil blant annet gi en innføring i det greske apparatet som er satt opp for å håndtere større krisesituasjoner.

Mer enn 270.000 nordmenn ferierer i Hellas hvert år, en million fra hele Norden. De nordiske lands ambassader i Aten arrangerer derfor i dag en stor konferanse om kriseberedskap og krisehåndtering i Egeerhavsregionen.

Konferansen ble til på initiativ fra Norge, og gir en solid innføring i det greske apparat som er satt opp for å håndtere en større krisesituasjon. Representanter fra den sivile redningstjenesten, varslingsenheten i Utenriksministeriet og Turistministeriet deltar. Nordiske myndigheter gir en innføring i hvordan man har organisert seg for å møte de nye utfordingene fra moderne masseturisme, bl.a. etter erfaringene fra flodbølge-katastrofen i Sørøst-Asia. Her har ambassadene en koordinerende rolle. Reiseoperatørene er viktige bidragsytere.

De honorære konsulene, representanter for samtlige nordiske land i Hellas, deltar som ressursgruppe. Konsulatene har en viktig førstelinje-funksjon overfor turistene, siden de er lokalisert på de største feriemålene. Ambisjonen er å forene kreftene for å utvikle konsulatene til felles nordiske servicesentra overfor nordiske turister.