Historisk arkiv

Rapport om norsk humanitær politikk 2011

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Dette er den fjerde årlige rapporten om norsk humanitær politikk som utgis av Utenriksdepartementet. Årsrapporten gir et overblikk over de viktigste prosessene i norsk humanitær politikk og hvordan Norge fremmer denne politikken i internasjonale fora.

Hva gjorde vi på det humanitærpolitiske området i 2011? Kan vi si noe om resultatene på bakken? Dette og mer kan du lese om i den humanitære årsrapporten for 2011.

Humanitær politikk er blant annet tiltak for å beskytte og hjelpe mennesker i nød, innsats for å opprettholde respekten for humanitærretten og de humanitære prinsippene og forebyggings- og gjenoppbyggingsarbeid i forbindelse med krisesituasjoner.

Dette er den fjerde årlige rapporten om norsk humanitær politikk som utgis av Utenriksdepartementet. Årsrapporten gir et overblikk over de viktigste prosessene i norsk humanitær politikk og hvordan Norge fremmer denne politikken i internasjonale fora. Den gir også eksempler på resultater som er oppnådd gjennom våre humanitære samarbeidspartnere f.eks. i Somalia, Elfenbenskysten, Libya og innenfor innsats mot væpnet vold og hjelp til mineofre. 

Rapporten er et ledd i oppfølgingen av den humanitære strategien og Stortingsmelding nr. 40 (2008-2009) om ”Norsk humanitær politikk”, som ble behandlet i Stortinget i juni 2009. Den har som mål å bidra til innsyn og åpenhet om resultatene av det norske humanitære engasjementet. Rapporten er del av oppfølgningen av Riksrevisjonens undersøkelse av effektiviteten i norsk humanitær bistand fra 2008.