Historisk arkiv

Solheim i podkastopptak med Jan Egeland

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

- Situasjonen er ille, og den har stort sett blitt verre for hvert år, men nå er det for første gang realistiske håp om å kunne snu utviklingen, sier Nupi-leder Jan Egeland til Erik Solheim i UDs ferskeste podkastopptak i serien "Erik Solheim - Rett på tråden".

Solheim er denne uken i de afrikanske landene Tsjad og Sudan. Rett før avreise snakket han med Egeland om situasjonen i konfliktherjede Darfur. Samtalen ble tatt opp på lydbånd og er nå lagt ut som nedlastbar og abonnerbar podkast. I samtalen gir Egeland Erik Solheim og Norge råd om veien videre for å skape fred i Darfur.

Egeland var tidligere FNs visegeneralsekretær med ansvar for nødhjelp og humanitære spørsmål, og har en rekke ganger besøkt Darfur og regionen.

- I tillegg til å støtte humanitært arbeid, må Norge aktivt støtte opp under den fredsbevarende styrken med soldater, men også arbeide for å få andre land med i denne styrken, sier Egeland.

Utviklingsminister Erik Solheim lanserte nylig sin nye podkastserie "Erik Solheim - Rett på tråden". Første samtalepartner på telefon var FNs tidligere generalsekretær Kofi Annan.