Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Norge gir 25 millioner kroner til tørkerammede i Etiopia

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

- Regjeringen bevilger nå 25 millioner kroner i humanitær bistand i forbindelse med tørken i Etiopia. Støtten gis gjennom våre samarbeidspartnere i FN, Røde Kors og frivillige organisasjoner som allerede er i Etiopia, og som har godt kjennskap til behovene i landet, sier statssekretær Raymond Johansen i Utenriksdepartementet.

Tørken og økte matvarepriser har ført til en kritisk matvaresituasjon i flere deler av Etiopia. I forrige uke advarte FN om omfattende matmangel i Etiopia på grunn av alvorlig tørke og økte matvarepriser. I følge FN har over 3 millioner mennesker akutt behov for bistand og antallet underernærte i Etiopia er økende.

- Selv om regnet nå har kommet, har viktige avlinger allerede gått tapt. Etter hvert vil også beite ta seg opp, men det vil ta tid før nye avlinger kan høstes. I denne situasjonen ønsker vi å bidra til å redusere konsekvensene av den humanitære krisen som nå rammer folk i Etiopia, sier statssekretær Johansen.

Støtten kommer i tillegg til 10 millioner kroner Norge bevilget i forbindelse med tørken tidligere i år. Norge har også bidratt med rundt 10 millioner i humanitære midler til Etiopia gjennom FNs sentrale nødhjelpsfond (CERF) så langt i år.

 

Til toppen