Historisk arkiv

Heikki Holmås ble født på ny

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Foran 300 skoleelever ble utviklingsminister Heikki Holmås virtuelt født på ny, på storskjerm. Norgesmesterskapet i bistand er i gang!

Foran 300 skoleelever ble utviklingsminister Heikki Holmås i dag virtuelt født på ny, på storskjerm. Norgesmesterskapet i bistand er i gang!

Utviklingsminister Heikki Holmås

Utviklingsminister Heikki Holmås lanserer NM i bistand på Elvebakken skole i Oslo. (Foto: Svein Bæra, UD)

Hvor du fødes er avgjørende for hvordan livet ditt blir. Tar du sjansen på å bli født ny? spør Norad i kampanjen som skal gi flere et innblikk i levekårene for mennesker i fattige land.

Norge er i verdenstoppen når det gjelder å gi bistand. Men hvem i Norge kan mest om hva pengene går til og hva som kommer ut av det? Det ønsker Norad å finne ut av og lanserer "Norgesmesterskapet i bistand".

- Vi ønsker mer engasjement, kunnskap og debatt om utvikling og bistand. Det håper vi denne konkurransen kan bidra til, sier Heikki Holmås.

Lanseringen fant sted i dag på Elvebakken videregående skole i Oslo. Elevene der og ved alle andre videregående skoler i Norge kan delta i konkurransen om en klassetur til Tanzania. Det er også en individuell konkurranse som er åpen for alle.

Les mer om NM i bistand på Norads nettsted.