Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

UD ber om kultur-Norges skrivehjelp

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Regjeringen legger til våren frem en stortingsmelding om internasjonalt kultursamarbeid. Nå er kulturlivet invitert til å bidra.

Regjeringen legger til våren frem en stortingsmelding om internasjonalt kultursamarbeid. Nå er kulturlivet invitert til å bidra. 

Utenriksdepartementet lanserer i dag en nettside der kulturlivet kan være med å forme Norges internasjonale kultursamarbeid i årene som kommer. Siste stortingsmelding om internasjonalt kultursamarbeid kom i 1987. 

 - Ved korsveier som dette er det nyttig å utfordre hverandre til en litt bredere tenkning rundt politikken. Vi ønsker å høre kulturlivets refleksjoner og forslag både generelt og konkret, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre. 

- Kulturen har sin selvfølgelige plass i den politikken vi har hjemme, men også den vi har ute. For meg er kultur både brobygger, døråpner og inspirasjon. Jeg ser frem til å lese hvordan kulturlivet ser for seg at vi kan få enda mer ut av det internasjonale kultursamarbeidet, sier utenriksministeren. 

- Kultur har en sentral rolle i demokratiske og åpne samfunn. Derfor er kultursamarbeid viktig også innenfor utviklingspolitikken. Innenfor kulturen møtes vi på like fot og skaper bånd som kan vare, også etter at tradisjonell bistand opphører, sier utviklingsminister Heikki Holmås. 

Siden 2005 har regjeringen økt UDs kulturbudsjett med mellom 60 og 70 prosent. 

 – Den friske satsingen på internasjonalt kultursamarbeid gjøres både for å løfte norske kunstneres arbeid internasjonalt, men også fordi norsk kultur har en selvfølgelig plass i ordskiftet på den internasjonale kulturscenen, sier utenriksministeren. 

Meldingen vil stake ut retningen for regjeringens samlede innsats for å fremme norsk kultur i utlandet og kultur som utenrikspolitisk virkemiddel.

Utenriksministeren er i kveld vert for en middag med medlemmer fra kulturlivet, hvor han sammen med kulturministeren vil lytte til innspill til den nye stortingsmeldingen. 

Innspill til stortingsmeldingen mottas på Utenriksdepartementets nettside.

Til toppen